Beach Film Festival

Фестивалот на нов европски филм - „Фестивал на плажа филм“ (BFF) е предвиден како мултимедијален и мултидисциплинарен настан, со примарна цел да се засили дијалогот, критичко размислување и акција инспирирана од проекциите на новите европски филмови. Заземајќи место во Република Македонија, брзо трансформирачка демократија и аспирантна европска земја-членка, БФФ е управувано од општествените проблеми што имаат огромен интерес и има за цел да понуди прогресивна платформа за локалната заедница.