Austrian Formula 1 Grand Prix 2015

Оваа година повторно ќе ги следиме најдобрите Формула 1 пилоти на денешницата во Австрија...
Последната трка за Големата награда на Австрија се возеше во 2003 година, откако автодромот беше преименуван од Целтвег во А1-ринг и трките се вратија во 1997 година. Според најавите, датумот за одржување на новата патека, сега преименувана во Ред Бул Ринг, е на 6 јули 2014 година,