Andrea Bocelli

Најпознатиот светски тенор на денешницата, Andrea Bocelli ќе одржи свој концерт на 10 Мај 2013, во Комбанк Арена, Белград, Србија.

opera

Andrea Bocelli  со причина го нарекуваат "легенда на новиот милениум", ставајќи го во иста категорија со Caruso, Del Monaco, Corelli... Од моментот на неговото појавување на фестивалот Сан Ремо (1994) започнува неговиот вртоглав успех. Неговиот снажен глас, на моменти мелахоничен и светол, лесно се трансформира, што може да се забележи од разновидниот репертоар којшто го изведува - од belkante до verizma, од духовна музика до популарни балади...

Билети во предпродажба онлајн преку Купи Карти За Се.

Floor Seated Gold - 8150 денари
Floor Seated Silver - 5300 денари

Организираниот превоз изнесува 2100 денари.