Ермир Абеши и Валентина Меса

koncert na pijano i violinaЕрмир Абеши - виолина (Албанија)
Валентина Меса - пијано (Италија)

Програма: Моцарт, Бетовен, Јоаким, Прокофјев

14 Август 2012, Св. Софија, почеток 21 часот

Ермир Абеши е роден во 1987 година. Иако млад, до сега тој концертирал со Камерниот оркестар на конзерваториумот New England, со филхармонијата Бакау од Романија и со Piedmont Symphony од Вирџинија.

Валентина Меса дипломира со највисоки почести и признанија на конзерваториумот во Венеција, под водство на Џорџо Ловато.

Цената на билетите изнесува 300 денари.