Влатко Стефановски - РАСПРОДАДЕН

 

 

 

По два продадени концерти на Влатко Стефановски на 17 и 18 март, закажан трет! Поради големиот интерес, закажан е ТРЕТ концерт на Влатко Стефановски на 20 март во Македонска Филхармонија.

Влезниците за третиот концерт ќе бидат пуштени во продажба на 03 март во 12:00 часот по цена од 1000 денари.

 

Во ноември 2017 година, Влатко Стефановски го издаде својот 33 албум насловен Мајчин јазик. Ова е првиот акустичен албум во неговата кариера, и веднаш по издавањето се здоби со неподелени позитивни критики од балканските музички критичари и медиуми. На 17, 18 и 20 март 2018 година, ќе организираме концерти на кои за прв пат пред македонската публика ќе биде претставен албумот Мајчин јазик. Концертот ќе биде заокружување на еден артистички период и израз во кариерата на Стефановски.  Специјални гости на концертите ќе бидат балканската етно дива Биља Крстиќ, оперската дива Весна Гиновска Илкова и членовите на групата Љубојна, Вера Милошевска и Оливер Јосифовски. Концертите ќе се одржат во големата сала на Македонсктата филхармонија во Скопје.