Среќен Мртовец

 

 

Среќен Мртовец – Театарска претстава

02.12.2023, почеток:20:00 часот, Дом на АРМ - Скопје

„Среќен мртовец“ е сатирична драма за живиот мртовец Живко, кој поради системска грешка добива решение дека починал.

Од тој момент животот на Живко се претвора во пекол и борба со нефункционалниот државен систем, бирократија и административни лавиринти.

Преку еден апсурден начин, во својата борба да докаже дека е жив, Живко го соголува до гола кожа државниот апарат и сите негови слабости.

Автор: Марјан Анѓеловски

Улоги: Благој Чоревски, Ирена Илиевска, Марија Лазарова, Ивана Стамевска, Огнен Велевски и Јасмин Рамани.

Продукција: Алтернативен Театар Отпишани - Скопје

Цена нa влезница 250 денари.