Меморија

На 11 јуни на стадионот на АРМ во Скопје: „Меморија“ со голем концерт под ведро небо Пет години по големиот повратнички концерт во „Метрополис арена“, култната македонска поп-рок група „Меморија“ најавува нов концертен спектакл.

Овој пат под отворено небо, на стадионот на АРМ во Градскиот парк во Скопје, каде на 11-ти јуни 2022 год. ќе се одржи најголемата рок ен рол концертна журка во живо годинава.

Замислена како своевидна „концертна матурска рок ен рол забава на генерациите“...концертот на „Меморија“ ќе биде многу повеќе од само обичен „Open air“ рок концерт.

Сплотена енергија на неколку генерации како знак на заедништво и верба во вистинските вредности и музички и човечки!

Покрај нивните најголеми хитови како „Нена“, „Одам засекогаш“, „Оган под ѕвездите“, „Нашите слики“, „Зошто Боже“, „Дирлада“, „Снежо-Снежана“... кои одново ќе ги слушнеме од големата концертна сцена, на неа како специјални гости ќе се појават уште неколку култни македонски бендови и музичари...

Некои кои се’ уште постојат и градат кариера, некои кои односво специјално ќе се соберат за оваа прилика. Така покрај членовите на „Меморија“ за скопската и македонската публика воопшто заедно со нив ќе свират и пејат уште и Ружица и Ивица од „Ареа“, Венко и Сеад од „Конкорд“, публиката ќе има можност да го види и слушне во живо, музичкиот видео омаж за Аки Рахимовски, со можност за уште неколку специјални изненадувања што засега се чуваат во тајна.