ФОЛК ФЕСТ РОСА 2017

По осумнаесетти пат Ве покануваме да бидете дел од најеминентниот и најдобриот фестивал посветен на промовирање и создавање на квалитетната македонска народна песна - ФОЛК ФЕСТ РОСА 2017

Фестивалот ќе се одржи во Скопје на 30 ноември 2017 во Големата сала на Македонската Опера и Балет (МОБ) со почеток во 20:00 часот. На големо задоволство на неговите обожаватели, на фестивалот ќе настапат дел од најдобрите музички имиња на нашата фолк сцена како и нови имиња на кои публиката допрва ќе им даде шанса.

 

Меѓу попознатите кои оваа година ќе настапат на ФОЛК ФЕСТ РОСА се: Душко Георгиевски, Благица Павловска, Мишко Крстевски, Оркестарот Дрим Тим,  Сузана Гавазова, Наум Петрески, Елена Велевска, Нино Величковски, Кате & гр.Нели  ти реков, Зуица Лазова, Борче Наумовски, Анастасија Петреска, Гоце Пејковски, гр.Виртус и др. Не пропушајте ја можноста да бидете дел од овој единствен музички настан. Организатор - Роса Продукција.

Билети во редпродажба по цена од 300 денари.