Лира Фолклор и Ансамбл Македонија

Здружението за култура и уметност "Иљо Антески Смок" Тетово, Здружението за култура и уметност "МАЈКОВИНА" Скопје, и КУД "КИСЕЛА ВОДА" Скопје - Кисела Вода во заедничка соработка од 20:00 часот во ДОМ на АРМ - Скопје, ќе се одржи ЦЕЛОВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ по повод 100 ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ, VII - МЕЃУНАРОДНА КУЛТУРНА МАНИФЕСТАЦИЈА "Денови на Иљо - 2022" и Државниот празник на Св. Кирил и Методиј со учество од страна на Фолклорниот Ансамбл "ЛИРА ФОЛКЛОР" Белград - Србија и АНСАМБЛ "МАКЕДОНИЈА" Скопје