Beach Film Festival

Филмските проекции од Фестивалот на новиот европски филм – Beach Film Festival се оддржуваат паралелно на две локации: бродот “Галеб” и плажата “Оревче” (Градиште 4). Бродот “Галеб” тргнува од охридското пристаниште и плови кон плажата “Оревче” при што по проекциите се придружува на музичкиот дел од програмата. 

Програма на 2.издание на Beach Film Festival во Охрид

ЧЕТВРТОК 18 јули 2019

Локација: брод Галеб 

старт: 21:00 часот

Отворање на Beach Film Festival 2019 

Краткометражни филмови “MISSING DOG” 14’  и “PATISON AVENUE” 13’

Долгометражен филм “The Pigeon” 78’  


Локација: плажа Оревче

старт: 21:00 часот

Краткометражни  “RAIN RAIN RUN AWAY” 14’ и “AURORA” 10’

Долгометражен  “ANGEL FACE” 108’

КОНЦЕРТ (плажа Оревче, старт: 23:30 часот)  

JUNE 

DJ MILAN SERAFIMOV

 

ПЕТОК 19 јули 2019

Локација: брод Галеб 

старт: 21:00 часот

Краткометражни филмови  30’

Долгометражен филм “ALEKSI” 90’  

 

Локација: плажа Оревче

старт: 21:00 часот

Краткометражни филмови 

Долгометражен  “LUZ” 70’

Краткометражни филмови во пресрет на 40’ издание на ИФФК БРАЌА МАНАКИ

КОНЦЕРТ (плажа Оревче, старт 23:30 часот) 

ZEEBOMB

BAD COPY

(во соработка со БЛЕНДЕР - Фестивал на децентрализирана култура) 

 

САБОТА 20 јули 2019

Локација: брод Галеб 

старт: 21:00 часот

Краткометражни филмови  120’

 

Локација: плажа Оревче

старт: 21:00 часот

Краткометражни студентски филмови  

Долгометражен филм “WE” 90’

КОНЦЕРТ (плажа Оревче, 23:30 часот)

PLUTO’S DOUBTS

 

НЕДЕЛА 21 јули 2019

Локација: плажа Оревче

старт: 21:00 часот

Свечено затворање и доделување на награди 

Специјална проекција на “ГОСПОД ПОСТОИ, ИМЕТО И Е ПЕТРУНИЈА”

КОНЦЕРТ (плажа Оревче, 23:30 часот)  

BRASS BROTHERS

НАПОМЕНА: Фестивалот нема нумерирани влезници и организаторот не гарантира соодветно седиште за филмските проекции, принципот е “прв дојден, прв услужен”. 

Цената за еднодневна влезница изнесува 150 денари. Цената за блок влезница за четирите фестивалски денови ќе изнесува  600 денари. 

Покрај онлајн, влезниците може да се набават во сите продажни места на www.kupikartizasе.com мрежата ширум републикава и на продажното место на плоштадот во Охрид.

https://www.facebook.com/BeachFilmFestival

https://www.instagram.com/beach_film_festival/

http://www.bff.mk