13.04.2017
МНТ
13.04.2017
Скопје, Македонија

Госпоѓа министерка

gospoga ministerkaГоспоѓа министерка
13 април, МНТ, почеток 20 часот

од Бранислав Нушиќ

Режисер: Наташа Поплавска
Сценограф: Тања Блажевска-Христоска
Костимограф: Александар Ношпал
Композитор: Биба Додева
Кореограф: Олга Боев-Панговска

Времетраење: 240 минути
Пауза: Да
Сцена: Голема

Актерска екипа:

Весна Петрушевска – Живка Министерка
Нино Леви – Вујко Васа
Јелена Јованова/Драгана Костадиновска – Анка
Сашко Коцев – Чедо Урошевиќ
Благица Трпковска – Соја
Марија Новак – Тетка Савка и 2 полицаец
Драгана Левенска – Стилистка и нотар
Софиа Насевска -Трифуновска – Дара
Томе Витанов – Перо писар
Александар Микиќ – Ристо Тодоровиќ
Емил Рубен – Тетин Панта
Славиша Кајевски – Рака син
Никола Ацески – Перо Калениќ
Магдалена Ризова – Черних - Миле синот на тетин Панта, 1 полицаец и прислужник од министерство
Даница Георгиевска – Нада Стефановиќ (бивша министерка)
Борче Начев – Д-р Нинковиќ
Драгана Костадиновска/Дарја Ризова – учителка по англиски јазик
Трајче Ѓоргиев – Тетин Јаков
Драгана Босниќ-Миленковска – Тетка Даца

mnt mapa

Купи Карти За Се забранува било какви превземања на текстови и слики од оваа веб страна.
Сите превземања кои се без дозвола на Купи Карти За Се, ќе се сметаат за нелегални и
ќе бидат предмет на соодветна легална процедура!

Bel Raj Miravci Opening

Бел Рај

28.04.2017 - 01.05.2017

Lord Finesse

МКЦ, денсинг сала 25 мај

07.05.2017

MARIOVO OFF-ROAD EXPERIENCE

Манастир Св. Илија

12.05.2017 - 14.05.2017

Школа за љубавнике Куманово

Центар за култура Трајко Прокопиев

12.05.2017

BONGZILLA

МКЦ, денсинг сала 25 мај

12.05.2017